Conopida gratinata

de Angelina_Elena in Mancaruri de legume, 30 Apr 2013 | 28317 vizualizari

 

Un pranz usor si gustos!

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida medie
  • 3 oua
  • 250 g iaurt grecesc
  • 200 g cascaval Delaco
  • 4 codite de ceapa verde
  • 3 fire de patrunjel proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata:

Desfacem conopida in buchetele, o spalam si o punem la fiert intr-o oala cu jumatate de lingurita de sare.

O lasam sa fiarba in jur de 15-20 de minute (cand este fiarta furculita intra usor in ea).

Dupa ce s-a fiert se pune la scurs intr-o strecuratoare.

Cacavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-un bol punem ouale, iaurtul, 3 linguri de cascaval, catei de usturoi pisati, sare, un praf de piper, patrunjelul verde tocat fin si coditele de ceapa verde taiate marunt. Omogenizam.

Ungem un vas termorezistent cu unt, asezam conopida, presaram putina sare si patrunjel uscat deasupra, turnam sosul de iaurt cu oua apoi acoperim cu un strat de cascaval ras.

Dam vasul la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra.

Servim cu smantana.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti inlocui iaurtul grecesc cu smantana.

2

In locul patrunjelului proaspat puteti folosi marar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spanac cu smantana si cascaval